Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:30 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce pun la cale Five-Holding SA, Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL? Cinci blocuri cu 11 etaje fiecare. Unde vor fi ridicate? (document)

ro

27 Jun, 2017 00:00 4058 Marime text
SC Five-Holding SA, în calitate de iniţiator, şi SC Mobitom SA, SC Sigma Trading SA şi SC Onix Sercom SRL, în calitate de proprietari, au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Zona delimitată de strada Ion Roată, strada Dumitru Marinescu, incinta Marvimex şi strada Eliberării“.
 
Pentru terenul aflat în proprietate se propun următoarele acţiuni: supraetajarea şi modernizarea magazinului de materiale de construcţii; relocarea pieţei agroalimentare; ridicarea unui ansamblu de cinci blocuri cu regimul de înălţime D+P+11E şi parcare la demisol pe terenul aflat în proprietate; supraetajarea Brick Mall.
 
„Scopul prezentei documentaţii de urbanism este: introducerea pe lista funcţiunilor admise a funcţiunii de locuire colectivă şi stabilirea condiţiilor de construire pe zonă mai sus amintită, în acord cu tendinţele de dezvoltare urbanistice şi economice ale municipiului; modificarea distanţelor de amplasare a clădirilor unele faţă de altele pe acelaşi lot; reglementarea posibilităţii utilizării coeficienţilor POT şi CUT şi pentru funcţiunea de locuire; creşterea CUT propusă faţă de reglementările urbanistice anterioare la nivelul zonei studiate cu maximum 20%; sistematizarea zonei: accesuri, parcări, spaţii verzi“, se precizează în documentaţia depusă la APM Constanţa.
 
Terenul studiat face parte din vechea platformă a societăţii de confecţie a mobilei din lemn Mobitom SA, conform certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor. După privatizare, prin vânzări succesive, dar şi prin restituirea dreptului de proprietate, platforma Mobitom a fost lotizată, rezultând configuraţia actuală. În prezent, zona este ocupată de funcţiuni de comerţ, servicii, producţie şi construcţii aferente echipării tehnico-edilitare, staţie GPL şi carburant, spaţii verzi, parcări. Terenul pe care se propune realizarea investiţiei se află în zona ZRCC1, UTR 5, conform Regulamentului Local de Urbanism al Planului Urbanistic General al Municipiului Constanţa.
 
Proprietarii terenului sunt: Sigma Trading SA, Onix Sercom SRL şi SC Mobitom SA. Suprafaţa studiată prin PUZ este de 79.000 mp, din care: construcţii - 24.320,28 mp; circulaţii/platforme 32.931,13 mp; parcări - 10.746,58 mp. Pentru zona studiată, se propune împărţirea în şapte subzone mixte: ZRCC1.M1 - zonă mixtă cu maximum P+2E - zona Brick Mall; ZRCC1.M2 - zonă mixtă cu maximum P+3E - adiacentă străzii Eliberării / I.L. Caragiale, Ion Roată; ZRCC1.M3 - zona mixtă şi rezidenţială cu maximum P+3E / P+6E - situată la intersecţia străzilor Eliberării / I.L. Caragiale cu strada Ion Roată; ZRCC1.M4 - zonă mixtă cu maximum P+2E - adiacentă străzii Dumitru Marinescu; ZRCC1.M5 - zonă mixtă cu maximum P+3E - zona magazin materiale de construcţii. ZRCC1.M6 - zonă mixtă şi rezidenţială cu maximum P+11E - în interiorul zonei delimitate de străzile Ion Roată şi Eliberării / I.L.Caragiale; ZRCC1.M7 - zonă mixtă şi rezidenţială cu maximum P+11E - în interiorul zonei delimitate de străzile Ion Roată şi Eliberării / I.L.Caragiale. 

Five-Holding SA, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 1996, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni. Five-Holding SA este controlată de asociatul persoană juridică SC Ditline Investments LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 86% din capitalul social. Printre asociaţi persoane fizice se numără: Ionuţ Oancea, născut pe 5.05.1974, în Constanţa, Rareș Drăistaru Oancea, prin curator Daniela Drăistaru OanceaOana Drăistaru Oancea, prin curator Daniela Drăistaru Oancea, Alexandru Oancea, născut pe 13.11.1979, în Constanţa. Fiecare asociat persoană fizică deţine 3,5% din capitalul social. Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii și al echipamentelor sanitare, sunt: Victor Fedul - membru CA, Gabriel Culea - membru CA şi SC Anirva Manager SRL - administrator (reprezentată de Valentin Ciuceanu).

Mobitom SA, cunoscută pentru contractele cu autorităţile locale 

Cu sediul social în municipiul Constanţa, Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991. SC Mobitom SA este cunoscută în mediul de afaceri constănţean pentru contractele bifate de-a lungul anilor cu autorităţile locale. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Acţionari persoane juridice sunt: SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Valentin Boroş - administrator, David Şişu - administrator, Valentin Ciuceanu - administrator şi conducător, preşedinte Consiliu de Administraţie. Mobitom SA se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.

Sigma Trading SA, deţinută de Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky 

Înmatriculată în anul 1997, Sigma Trading SA are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 900 de acţiuni. Acţionar persoană juridică este Five-Holding SA, cu 33,33% din capitalul social.
 
Acţionari persoane fizice sunt: Mihai Mazăre - fondator, cu 3,33% din capitalul social, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJ Constanţa, cu 15,33% din capitalul social, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cu 15,33% din capitalul social, defunctul Mihail Gheorghe Cârciog, cu 15,33% din capitalul social, Sorin Gabriel Strutinsky, cu 15,33% din capitalul social, şi Aurel Mitran, cu 2% din capitalul social. Administratorul societăţii este Mihai Mazăre.
 
Onix Sercom SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Potrivit registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2000 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 500 de lei, integral vărsat, este compus din 50 de părţi sociale. Asociat persoană juridică este Mobitom SA. Valentin Ciuceanu este administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al produselor chimice.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la APM Constanţa. 
 
Citeşte şi:
 
Decizii importante luate de urmașii lui Gheorghe Oancea. Este vizată firma Five-Holding SA
 
Urmaşii lui Oancea cumpără un apartament în blocurile Spectrum. Din dividendele Five-Holding SA
 
Magazinul Brick din Constanţa va fi supraetajat
 
Urmaşii lui Oancea investesc în Mangalia Five-Holding a depus la APM Constanţa proiectul PUZ-ului pentru un magazin P+2 (document)
 
Un nou cartier rezidenţial în zona magazinului Brick? Blocuri de 11 etaje, spaţii comerciale şi parcare multietajată (document)
 
Five Holding SA continuă investiţiile în Constanţa! O nouă construcţie, pe strada Oituz
 
Five Holding SA se pregăteşte să deschidă un magazin de construcţii. Iată unde vor investi moştenitorii defunctului Oancea!
 
Reconfigurarea unui proiect controversat Five Holding face un „update“ blocurilor Spectrum
 
Undă verde de la Primăria Constanţa firmei Mobitom SA, cunoscută pentru contractele cu autorităţile locale

Ti-a placut articolul?

Comentarii