Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa de Asigurări a Avocaților din România ridică un centru de sănătate de 10 etaje, la Techirghiol

ro

15 Oct, 2020 00:00 8426 Marime text
  • Casa de Asigurări a Avocaților din România ridică un centru de sănătate de 10 etaje
  • Imobilul va fi poziționat în Techirghiol, în apropiere de lac
  • Documentația a fost depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța
  • În secțiunea „Documente” puteți vizualiza memoriul depus la APM
Casa de Asigurări a Avocaților din România au depus un memoriu de prezentare la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța pentru elaborarea unui PUZ pentru construirea unui centru de sănătate la Techirghiol.

Casa de Asigurări a Avocaților din România dorește să ridice un centru de sănătate la Techirghiol, S+D+P+10E, pe strada Gheorghe Asachi din localitate. Centrul de sănătate va fi cuplat cu funcțiune turistică, aflâdu-se la 150 metri de Lacul Techirghiol. Terenul în cauză este liber de construcții și neîmprejmuit, aflat în intravilan, având folosința predominantă de curți-construcții.
Amplasamentul este favorabil, situat în partea de sud a zonei de proximitate a falezei centrale a lacului Techirghiol, într-o zonă predominant neconstruită ce urmează a fi parcelată și urbanizată.

Prezentul PUZ tratează mobilarea și reglementările urbanistice a unei suprafețe ce îndeplineșște condiții generale de construibilitate. În conformitat ecu elementele de temă stabilite cu inițiatorii PUZ, astfel încât acestea să se înscrie în tipologia zonei prefigurate și să se utilizeze în mod echilbrat particularitățile configurației terenului. Întreaga suprafață de teren constituie o unitate destinată ca parte a unui viitor centru de sănptat ecu funcțiuni turistice complementare. Terenul are ca proprietar Casa de Asigurări a Avocaților din România, având o suprafață totală 20.076 mp.

Nu există construcții învecinate la data elaborării PUZ-ului în zona de studiu. Înălțimea clădirii propuse cu regimul de înălțime maxim S+D+P+10E a fost luată în calcul cu o înălțime de etaj de 3,5 metri, rezultând 37 de metri. Distanța până la cea mai apropiată clădire este mai mare decât înălțimea propusă a clădirii. Prin urmare, nu este necesară întocmirea unui studiu de însorire.
Construcția propusă va avea un acoperiș plat – de tip terasă necirculabilă. Terenul are deschideri către trei străzi – Strada 9 Mai, strada Petuniilor și Strada Gheorghe Asachi.
Casa de Asigurări a Avocaților din România mai au un centru la Techirghiol, Corpore Sano.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii