Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza de instruire CERONAV de pe aleea Universităţii va avea o parcare nouă (document)

ro

25 Oct, 2017 00:00 2945 Marime text
CERONAV Constanţa a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul de prezentare a proiectului „Parcare pentru baza de instruire CERONAV şi împrejmuire, acces în baza de instruire“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Proiectul propune realizarea unei parcări pe două loturi, pe aleea Universităţii nr. 46-48, zona Campusului Universitar, lacul Siutghiol.
 
Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV îşi propune să asigure celor aproximativ 150 de cursanţi/zi care fac practică şi instruire locuri de parcare pentru autoturismele acestora, într-un perimetru securizat, special amenajat aflat în exteriorul bazei de instruire.
 
Parcarea va avea suprafaţa totală de 1.796 mp şi se compune din două zone (una de 1.142 mp şi alta de 654 mp), fiecare cu ieşire printr-o barieră. Cele două zone de parcare sunt despărţite de o fâşie de teren aflată în proprietatea Primăriei Constanţa. Suprafaţa totală a părţii carosabile a parcării este de 1.729 mp, la care se adaugă 67 mp spaţiu verde. Se vor marca 62 de locuri de parcare cu dimensiunile 5,00 x 2,50 m.
 
Îmbrăcămintea platformei va fi din beton asfaltic şi parţial pavele demontabile peste reţelele de apă şi canalizare existente în amplasament. În exterior, pe aleea Universităţii, în lungul gardului proiectat al parcării, pe 85,00 m, se va executa un trotuar de 1,20 m lăţime. Îmbrăcămintea trotuarelor se va executa din pavele de beton autoblocante cu grosimea de 5 cm. Panta transversală a trotuarelor va fi de 1,5%. Bordura la trotuarul exterior va fi mai ridicată decât suprafaţa carosabilă a aleii Universităţii cu 15 cm. Pavajul la trotuare se va realiza pe un strat suport din beton C16/20, cu grosimea de 10 cm. Acest strat va avea o fundaţie din piatră spartă de 15 cm grosime.
 
Pe conturul platformei, în interior, se va executa o împrejmuire cu gard cu soclu din beton armat şi stâlpi cu plasă metalică bordurată tip Metro. La exterior, pe aleea Universităţii, gardul va avea stâlpi din beton armat şi panouri din fier forjat cu sigla CERONAV. Soclul gardului va depăşi cu ~60 cm nivelul trotuarului exterior. Intrarea şi ieşirea din parcare se vor face prin două porţi dotate cu bariere automate. O poartă va fi spre curtea centrului de instruire. Bordura de încadrare a spaţiilor verzi va avea secţiunea de 20 x 25 cm. Bordura va depăşi cu maximum 12 cm suprafaţa platformei pentru a permite parcarea autoturismelor. Iluminatul platformei este asigurat prin iluminat propriu, dar şi prin iluminatul public existent. Parcarea va fi supravegheata video.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la APM Constanţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii