Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ansamblu imobiliar pe strada Bucovinei. Răspunsul primit de investitor de la APM Constanţa

ro

06 Aug, 2018 00:00 2782 Marime text
Geomarco Construct SRL a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa emiterea acordului de mediu privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi având în vedere OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare.
 
În context, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a decis că proiectul „Construire ansamblu cu funcţiuni mixte: locuire, turism, servicii şi organizare lucrări“, propus a fi amplasat în municipiul Constanţa, strada Bucovinei FN 3, se supune evaluării impactului asupra mediului.
 
„Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele: proiectul intră sub incidenţa HG nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, modificată şi completată prin HG nr. 17/2012, fiind încadrat în Anexa nr. 2, la punctul 10, litera b) şi în prevederile OUG nr. 202/2002, cu modificări şi completări, privind gospodărirea integrată a zonei costiere; în conformitate cu criteriile de modificare a Directivei 2011/92/UE a Parlamentului European şi a Consiliului privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a Anexei III din Directiva 2014/52/UE.
 
La identificarea caracteristicilor proiectelor s-au luat în considerare următoarele aspecte: investitorul propune construirea unui ansamblu cu funcţiuni mixte (locuire, turism, servicii şi organizare lucrări), compus din 4 tronsoane - A, C, E şi G - cu regim de înălţime S+P+2-3E. Funcţiunea acestora este mixtă - apartamente şi birouri mici, pentru meserii liberale. La parterul tronsonului E sunt prevăzute doua spaţii comerciale: spaţul comercial 1 are 74,30 mp suprafaţă utilă, iar spaţiul comercial 2 are 87,04 mp suprafaţă utilă; 3 tronsoane cu regim de înălţime S+P+2, din care tronson B, D şi F vor avea parterul parţial liber. Se întrerupe astfel frontul construit, asigurându-se vizibilitatea către mare la nivelul drumului de coasta propus.
 
Funcţiunea acestora este mixtă: apartamente şi birouri mici, pentru meserii liberale. Trei tronsoane - H, I şi J - vor avea regim de înălţime S+P+2-3E. Funcţiunea acestora este de turism - vile turistice. Parcarea este dimensionată pentru 296 de autoturisme, din care şase locuri pentru persoane cu dizabilităţi. Pentru motociclete sunt prevăzute 12 locuri de parcare, ce echivalează cu patru autoturisme.
 
În zona adiacentă amplasamentului studiat (strada Bucovinei, strada Mihai Eminescu) există reţele tehnico-edilitare, respectiv de alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, energie electrică, telecomunicaţii şi de gaze naturale. Organizarea de şantier se va amenaja strict pe terenul proprietate a beneficiarului Geomarco Construct SRL şi nu va afecta domeniul public sau proprietăţile învecinate“, se arată în justificarea prezentei decizii.

Geomarco Construct SRL, în datele Registrului Comerţului  

Înfiinţată în anul 2006, firma are sediul social în Murfatlar. Capitalul social subscris, de 34.800 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 1.740 de lei. Ştefan-Ciprian Dumbravă este asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
În anul fiscal 2015, firma cu 142 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 28.953.146 de lei şi un profit de 91.883 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea a avut 101 salariaţi, cifră de afaceri de 18.952.456 de lei şi profit de 296.924 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 96 de salariaţi, cifră de afaceri de 15.340.126 de lei şi profit de 960.113 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii