Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:33 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceriștii de la Building Project & Plans, (fosta New Home Construct) vor să ridice un ansamblu de locuințe și birouri în Palazu Mare pe malul lacului Siutghiol (documente)

ro

14 Apr, 2022 00:00 1070 Marime text
  • Municipalitatea a lansat în consultare propunerile preliminare asupra PUZ pentru realizarea de locuințe colective în Palazu Mare, zona mal lac Siutghiol, teriroriul delimitat de bulevardul Tomis, limite cadastrale și incinta RAJA
  • Adresa imobilului care a generat PUZ-ul este parcela A 510/ 8, zona lac Siutghiol, municipiul Constanța
  • Obiectivul PUZ constă în schimbarea funcțională a terenului cu scopul de a realiza un ansamblu unitar de locuințe colective, dotări, servicii și birouri
  • Inițiatorul PUZ-ului este Building Project & Plans SRL (fostă New Home Construct SRL)
  • Publicul este invitat să transmit observații asupra documentației preliminare postate pe site-ul primăriei Constanța până pe 7.05.2022
  • Ședința de dezbatere publică va fi organizată pe 28.04.2022 la sediul primăriei Constanța
 

 
Municipalitatea a lansat în consultare propunerile preliminare asupra PUZ pentru realizarea de locuințe colective în Palazu Mare, zona mal lac Siutghiol, teriroriul delimitat de bulevardul Tomis, limite cadastrale și incinta RAJA, conform Aviz de Oportunitate cu nr. 208121 din 14.11.2019.
 
Adresa imobilului care a generat PUZ-ul este parcela A 510/ 8, zona lac Siutghiol, municipiul Constanța.
 
Obiectivul PUZ constă în schimbarea funcțională a terenului cu scopul de a realiza un ansamblu unitar de locuințe colective, dotări, servicii și birouri.

Inițiatorul PUZ-ului este Building Project & Plans SRL (fostă New Home Construct SRL) iar elaborator: Urbanist Mihaela Pușnava, Agorapolis SRL.
 
Publicul este invitat să transmit observații asupra documentației preliminare postate pe site-ul primăriei Constanța până pe 7.05.2022.
 
Ședința de dezbatere publică va fi organizată pe 28.04.2022 la sediul primăriei Constanța, între orele 11.00 – 12.00 cu participarea a jumătate plus unu din numărul celor notificați. Publicul interesat să participe poate notifica acest aspect până pe 21.04.2022 la adresa de e-mail: primarie@primaria-constanta.ro.

Comunicarea finală a rezultatelor se va realiza în perioada 07-17 mai 2022.


Manager proiectului este societatea: „Atât s-a putut”SRL – Atelier de Arhitectură, arh. Sergiu Zmeu.
 
Regulamentul local de urbanism aferent Planului urbanistic zonal este o documentație cu caracter de reglementare care cuprinde prevederi referitoare la modul de utilizare a terenurilor, de realizare și utilizare a construc țiilor pe teritoriul zonei de studiu.
 
Normele cuprinse în prezentul Regulament sunt obligatorii în vederea execut ării de construc ții în limitele zonei de studiu prevăzute în planșa de
Reglementări Urbanistice propuse.
 
Regulamentul local de urbanism care însoțește Planul urbanistic zonal pentru realizare ansamblu locuințe colective Palazu Mare, zona mal lac Siutghiol, teritoriu delimitat de bulevardul Tomis, limite cadastrale și incinta RAJA, Municipiul Constan ța și explicitează și detaliază prevederile cu caracter de reglementare ale PUZ, vezi secțiunea „documente”.
 
Regulamentul local de urbanism constituie act de autoritate al administrației publice locale și se aprobă de către Consiliul Local, pe baza avizelor obținute, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/ 1991, republicată în 1996.
 
Orice documentație de urbanism, ulterioară Planului urbanistic zonal pentru realizare ansamblu locuințe colective Palazu Mare, zona mal lac Siutghiol, teritoriu delimitat de bulevardul Tomis, limite cadastrale și incinta RAJA, Municipiul Constan ța care schimbă concepția generală care a stat la baza PUZ-ului, determină modificarea PUZ și aprobarea conform legii.
 
Modificarea Regulamentului local de urbanism al Planului urbanistic zonal pentru realizare ansamblu locuințe colective Palazu Mare, zona mal lac Siutghiol, teritoriu delimitat de bulevardul Tomis, limite cadastrale și incinta RAJA, Municipiul Constanța se va face numai în spiritul prevederilor Regulamentului general de urbanism; aprobarea unor modificări ale PUZ și implicit ale Regulamentului local de urbanism, se pot face numai cu respectarea filierei de avizare/ aprobare, pe care a urmat-o și documentația inițială.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Negociere directă
Compania New Home Construct își vinde patru terenuri, situate în centrul Constanței


Opt terenuri din Dosarul Retrocedărilor, cu mențiunile legate de ancheta penală șterse din certificatele fiscale!
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii