Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia de Fotbal Gheorghe Hagi se modernizează. Iată ce a cerut Fotbal Club Viitorul SA de la APM Constanţa! (document)

ro

06 May, 2017 00:00 12404 Marime text
Fotbal Club Viitorul SA, deţinută de Gheorghe Hagi, a prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Modernizare şi extindere Academia de Fotbal «Gheorghe Hagi»“, situată în oraşul Ovidiu, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Pe terenul situat în intravilanul oraşului Ovidiu, sola 92, parcelele 4469/4, A469/5, lotul nr. 1, nr. cadastral 12570, în suprafaţă de 69.100 mp, în perioada 2007-2015, pe baza autorizaţiilor de construire nr. 32/22.03.2010 şi 65/16.06.2012 emise de Primăria Oraşului Ovidiu, s-a realizat un complex sportiv având destinaţia de academie de fotbal, iar construcţiile au fost recepţionate prin procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 39/05.06.2015.
 
Academia asigură un sistem centralizat de pregătire şi cazare şi va pregăti fotbalişti, grupaţi în trei categorii de vârste. Ansamblul se compune din nouă terenuri de fotbal (un teren de competiţie şi opt terenuri de antrenament) şi trei corpuri de clădiri cu funcţiuni complexe ce includ: spaţii de birouri, de administraţie şi reprezentare, spaţii de cazare pentru sportivi, restaurant, cantină, sală de antrenamente, vestiare, cabinete medicale, spaţii comerciale, cafenea. Amenajările exterioare includ, pe lângă terenurile de fotbal, şi spaţii verzi, circulaţii carosabile, spaţii de parcare, trotuare, rampe, scări, alei, platforme, tribună, gradenă.
 
De asemenea, sunt prevăzute şi construcţii anexe tehnice (cabină control acces, post trafo, magazii echipament şi întreţinere terenuri, rezervor incendiu, rezervor irigaţii, camere pompe).
 
Investitorul propune modernizarea şi extinderea ansamblului Academia de Fotbal Gheorghe Hagi prin următoarele intervenţii:
a) modernizarea corpului A - Academia de fotbal juniori - clădire administrativă şi de cazare jucători, constând în reamenajarea interioară a clădirii, modernizarea instalaţiilor prevăzute, repararea şi refacerea faţadelor şi a învelitorilor;
b) modernizarea corpului B - Sală antrenamente - constând în recompartimentarea interioară a clădirii, modernizarea instalaţiilor, repararea şi refacerea faţadelor şi a învelitorii;
c) extinderea corpului A - Academia de fotbal juniori - prin construirea unui garaj pentru utilajele de întreţinere a terenurilor de sport şi depozitarea materialelor de întreţinere a gazonului în suprafaţă de cca 120 mp, regim de înălţime parter, în continuarea zonei tehnice a corpului A.

Propunerea este elaborată conform PUZ-ului aprobat prin hotărârea nr. 45/30.04.2009 de către Consiliul Local al Oraşului Ovidiu, întocmit pentru obiectivul „Ansamblu rezidenţial cu inserţie de dotări sportive, comerţ şi serviciu, dar şi introducere teren în intravilan“ şi în conformitate cu documentaţia iniţială. „Complexul Academiei de Fotbal a fost recepţionat şi dat in folosinţă în anul 2013, iar după patru ani de funcţionare, necesită lucrări de modernizare şi extindere“, se precizează în justificarea necesităţii proiectului.

Fotbal Club Viitorul SA, în datele Registrului Comerţului

Societatea înfiinţată în anul 2008 are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 208, etaj 4. Capitalul social subscris, de 21.000.000 de lei, integral vărsat, este compus din 150.000 de acţiuni. Acţionari persoane fizice sunt: Iasko Zoltan Marton, născut pe 30.08.1964, în Cluj-Napoca, cu 0,1% din capitalul social, şi Gheorghe Hagi, născut pe 5.02.1965, în Săcele, cu 99,9% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi ale cluburilor sportive, este Iasko Zoltan Marton.
 
Gheorghe Hagi, cel mai bun jucător de fotbal din istoria României, este, în prezent, manager tehnic al FC Viitorul.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul depus la APM Constanţa de către Fotbal Club Viitorul.

Citeşte şi:

Fotbal Club Viitorul, deţinut de Gică Hagi, solicită acord de mediu. Ce investiţie urmează? (document)

Gheorghe Hagi pregăteşte o nouă investiţie. Este vizat complexul Iaki din Mamaia

Modificări la complexul Iaki din Mamaia. Ce a solicitat Gheorghe Hagi de la APM Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii