Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handmade by Melania Tehnica vitraliilor

ro

02 Oct, 2015 11:32 2632 Marime text

Vitraliile sunt compoziții decorative formate din bucățele de sticlă colorată, dipsuse simetric sau asimetric și legate între ele prin rețele de plumb și prinse prin tije metalice de șasiul ușii sau ferestrei. Vitraliul se poate monta în lemnul ușilor, fie ele exterioare sau interioare.

Imitație de vitraliu-Soare


Tehnica de lucru: am așezat bucata de geam pe șablon și se trasează liniile de contur cu pasta de plumb neagră, iar cu cea aurie razele de soare. Apoi se vopsesc suprafețele dintre liniile de contur în culorile: galben intens, verde smarald, albastru profund, rosu puternic și oranj. După uscare, pentru luciu, am aplicat cu pensula lac protector al culorii și de stalucire.

Călimara din ocean



Tehnica de lucru: am așezat bucata de geam pe șablon, am trasat liniile de contur cu pastă de plumb pentru contur neagra și aurie. Apoi am vopsit suprafețele dintre liniile de contur cu vopsea tip Window Color transparentă în nuanțele: galben intens, albastru mediu, verde smarald. Pentru un plus de strălucire am utilizat sclipici argintiu pe care l-am fixat cu lac transparent care are și un efect de luciu.

Vază cu cale galbene



Liniile de contur le-am desenat cu pastă de plumb neagră, iar suprafețele dintre liniile de contur le-am vopsit cu vopsea speciala pentru vitraliu care permite trecerea luminii: verde smarald și deschis, galben, albastru intens și deschis, roșu carmin. Pentru ca florile sa para cât mai reale, am vopsit marginile lor în culori mai închise producând astfel un efect de fuziune a culorilor. Acestui vitraliu i-am facut un cadru vesel cu buline și cerculețe de diferite culori. După uscare, am aplicat lacul transparent pentru luciu.

Crini roșii

Tehnica de lucru: am așezat geamul pe care urma să-l transform în vitraliu pe șablon, am trasat liniile de contur cu pastă de plumb neagră într-un strat gros pentru a ieși în relief. După care am vopsit suprafețele dintre liniile de contur cu vopsea transparenta tip Window Color în nuanțele de galben puternic, galben deschis, roșu intens, oranj, verde smarald, verde deschis. Pentru un plus de originalitate am încadrat desenul într-o ramă pe care am desenat cerculețe aurii cu sclipici. După uscarea completă, pentru fixarea culorilor și luciu, am aplicat un strat de lac transparent.

Vitralii realizate de Melania Zlotea, elevă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria" din Constanţa.

Contact: 0721 315126
https://www.facebook.com/Handmade-by-Melanely-Constanta-147366278754011/timeline/?ref=hl
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii