Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectivă 2018 Imaginile cu cel mai mare impact surprinse în judeţul Constanţa (fotoreportaj)

ro

05 Jan, 2019 00:00 3211 Marime text
O imagine face cât o mie de cuvinte, iar anul 2018 a avut multe poveşti de transmis de la malul mării. Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut o selecţie a celor mai de impact fotografii capturate de către echipa ziarului nostru.
Astfel, imagini puternice, cu impact emoţional sau unele care prezintă situaţia actuală socială prin jocuri de compoziţie, imaginea per ansamblu pentru anul 2018 este una simplă: românii nu îşi pierd simţul umorului în situaţii delicate.
 
Imaginile pe care le puteţi vedea în galeria foto surprind diferite momente: inaugurarea statuii lui Ovidius, din localitatea constănţeană Ovidiu, eveniment care a beneficiat de prezenţa oamenilor în ciuda temperaturilor scăzute; la Bobotează, oamenii au avut curajul să sară în apa rece ca gheaţa a Mării Negre, după sfânta cruce.
 
Ne amintim cu drag şi de festivitatea de 1 Decembrie, în An Centenar, când angajaţii RATC ştergeau pe ultima sută de metri geamurile autobuzelor proaspăt achiziţionate. Bradul de Crăciun din Piaţa Ovidiu a fost doborât de vântul puternic de la malul mării, la doar câteva zile după ce Târgul de Crăciun a fost închis, cu mult înainte de Naşterea Domnului.
 
De Ziua Marinei, Klaus şi Carmen Iohannis au venit ţinându-se de mână la evenimentul anual ţinut pe faleza din Constanţa. Goran Bregovic a concertat la Năvodari, iar fotograful ZIUA de Constanţa nu a putut să nu imortalizeze momentul în care ilustrul artist se schimba pentru a urca pe scenă.
 
Constanţa a fost fotografiată de la „bariera” între nou şi vechi, aşa cum reiese din imagini, de la câmp la blocuri-turn de peste 10 etaje.
 
Nici edilul-şef al Constanţei, Decebal Făgădău, nu a scăpat de aparatul foto, fiind surprins în timpul unui discurs printr-o compoziţie puternică, în care crucea se află în plan secund. Şi vorbind de cele sfinte, ÎPS Teodosie, dar şi Preafericitul Daniel se află printre imaginile de impact surprinse în anul 2018.
 
Probabil una dintre cele mai puternice imagini este cea realizată la Agigea, în timpul unui incendiu, când un pompier se lupta cu flăcările, iar un alt cetăţean ţinea furtunul pentru a-l ajuta pe pompier, în timp ce se delecta cu o ţigară.
 
Nici politicienii de la centru nu au scăpat. De exemplu, Viorica Dăncilă a fost surprinsă într-o ipostază simplă, însă decorul transmite un mesaj ascuns.
 
În galeria foto anexată materialului puteţi vizualiza cele 32 de imagini selectate de fotograful ZIUA de Constanţa, Gelu Strâmboaia.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Valenin Ciorbea 20 Jan, 2019 06:39 Excelent. Profesionist de clasa. Sincere felicitari.