Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FOTOREPORTAJ Pe plajele litoralului românesc se lucrează intens pentru înnisipare

ro

27 Aug, 2015 14:57 2986 Marime text
 
Pe plaja din zona Spitalului Militar și pe plaja Tataia se lucrează intens la înnisipare. Oamenii care vin la plajă stau printre utilaje sau pe pietre pentru a nu rata niciun moment soarele care mai încălzește litoralul.
 
Reamintim faptul că, pentru proiectul de reabilitare a plajelor din zona Constanţa, mai multe plaje adiacente municipiului trebuie reînnisipate. Nisipul care va fi utilizat în acest scop a fost găsit în două zone de extracție din vecinătatea municipiului. Perimetrul de împrumut pentru dragarea depozitelor de nisip în vederea relocării este situat în apele teritoriale româneşti, pe platoul continental, în două zone: zona nord, în suprafaţă de 2.26 km2, şi zona sud, în suprafaţă de 2,84 km2. Adâncimea apei în zona perimetrului de împrumut este de aproximativ 27 de metri, iar distanţa de la ţărm este de 1.500 de metri.


 
Nisipul va fi adus de la draga auto-refulantă Utrecht până la mal prin tubulaturi submarine. În urma acestora, plaja va avea o lăţime de cel puţin 60 de metri în orice punct de-a lungul coastei, în zona Tomis Nord.


Mai multe imagini puteți vedea în galeria foto.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii