Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parada modei în liceele din Constanţa Începutul anului şcolar este un adevărat eveniment monden (fotoreportaj)

ro

16 Sep, 2014 00:00 3441 Marime text


Elevii, părinţii şi bunicii au pornit de dimineaţă către şcoli şi licee, cu buchete de flori în mână şi cu emoţii în suflet, aşa cum se începe un nou an şcolar. Ceremoniile de deschidere au fost programate pe tot parcursul dimineţii şi susţinătorii învăţăceilor au fost înarmaţi cu camere foto şi video.

Sobrietatea începutului de an şcolar şi-a pus amprenta doar pe cadrele didactice, pe şcolarii din clasele mici şi pe părinţi. Austeritatea a fost spartă de adolescenţii care au făcut parada modei încă de la primele ore ale dimineţii. Ţinuta este deosebit de importantă pentru liceeni, de aceea ea a fost atent selectată şi bine pusă la punct. Astfel, deschiderea anului şcolar a devenit un eveniment monden, prin opţiunile vestimentare ale elevilor constănţeni. 

În parcările marilor licee din Constanţa sunt staţionate maşini scumpe, iar ţinutele sunt pe măsură. Îmbrăcate cu rochii scurte, blugi mulaţi şi maieuri decoltate, adolescentele au făcut furori. Bineînţeles că piesa de rezistenţă a fost poşeta „de firmă“, care este cartea de vizită a oricărei domnişoare. Tocurile înalte şi platformele le făceau pe tinere să pară adevărate dive. Ochelarii de soare nu puteau lipsi, accesoriile întregind costumaţia şi oferindu-le atitudine purtătorilor acestora.

Băieţii au ales ca „uniformă“ de început de an şcolar blugi mulaţi, tricouri cu mesaje inscripţionate, care mai de care mai deocheate, şepci de adevăraţi rapperi şi maiouri care să le dezvăluie bronzul şi tatuajele de pe braţele intens lucrate la sală. Întreaga ţinută a adolescenţilor a fost completată de frezele geluite şi de ghiozdanele de firmă, cum altfel?!... Se pare însă că şcoala nu îi entuziasmează atât de tare precum o face moda. „Nu e bine la şcoală! Am rămas iar repetent. Ce să-i faci?“, spune, cu zâmbetul pe buze, un elev al Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa.

Chiar şi înconjuraţi de atâta lux, elevii nu vor scăpa de testările şi de notele care îi aşteaptă. Cel puţin să înveţe pentru o geantă de firmă, dacă pentru o diplomă mulţi dintre ei nu îndrăznesc...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii