Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Se caută soluţii pentru salvarea și reabilitarea pasarelei de promenada din zona debarcader Cazino –Mamaia (galterie foto+video)

ro

28 Apr, 2020 12:03 5237 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă demersurile pentru a găsi cea mai bună soluție în ceea ce privește reabilitarea pasarelei de promenada din zona debarcader Cazino – Mamaia.
 

„Avem trei variante pentru conservarea temporată a acestui monument, care sunt bazate pe înnisiparea şi extinderea profilului de plajă. Această construcţie va fi în afara razei de acţiune a valurilor“, a declarat, azi, Nicuşor Buzgaru, manager de proiect in cadrul ABADL.

 
Aceasta este o structură cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente stațiunii Mamaia, ce face obiectul contractului de proiectare și execuție lucrări pentru “Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia” din cadrul proiectului “Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020).  În acest sens, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a solicitat antreprenorului, aflat în etapa elaborării proiectului tehnic de execuție a schemei de protecție costieră Mamaia - SC Boskalis SRL, să ofere beneficiarului – ABADL date privind influența pasarelei pietonale existente în zona Cazino asupra profilului de plaja proiectat, astfel încât să fie respectate toate cerințele de proiectare prevăzute în caietul de sarcini.
 
ABA Dobrogea - Litoral, în calitate de beneficiar al lucrărilor de reabilitare și protecție costieră din zona Mamaia, intenționează să realizeze o dezbatere transparentă cu participarea tuturor factorilor interesați care să conducă la luarea unei decizii privind integrarea pasarelei pietonale în cadrul viitorului proiect.
 
Specialiștilor ABA Dobrogea Litoral le este necesar să cunoască impactul structurii pasarelei asupra profilului de plaja prin cumularea informațiilor obținute din concluziile expertizei tehnice asupra pasarelei și cele din modelarea morfo-dinamică a evoluției liniei țărmului, conform cerințelor caietului de sarcini. Abia apoi, se poate discuta, în mod concret, de către orice instituție publică interesată, despre salvarea și reabilitarea acestui monument istoric.
 
În prezent, pasarela de promenadă din zona debarcader Cazino – Mamaia nu aparține ABADL, deținătorul legal al acestei construcții este LITORAL SA, care se află în curs de lichidare.
 
”Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral își dorește ca pasarela din zona Cazino – Mamaia, să fie integrată în acest proiect de protecție împotriva eroziunii costiere și să redevină un punct de reper al staţiunii, care să atragă din nou mii de turisti, să redevină un simbol având în vedere că edificiul datează de pe vremea regelui Carol al II-lea”, a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii