Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Cum a fost împodobit, în ultimii ani, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, una dintre principalele artele rutiere din Constanţa (galerie foto)

ro

16 Dec, 2019 00:00 4600 Marime text

Municipiul Constanţa a îmbrăcat haine de sărbătoare şi în acest an. Principalele bulevarde din municipiul Constanţa au fost luminate cu mii de beculeţe, la fel şi intrările în oraş. Primăria Constanţa a plătit, în 2019, puţin peste un milion de euro pentru iluminatul festiv, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.


Vă prezentăm cum a fost înfrumuseţat, în timpul sărbătorilor de iarnă, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa în anii 2011, 2013, 2016, 2017, 2018 şi 2019. Dumneavoastră veţi decide în care an bulevardul Alexandru Lăpuşneanu a arătat cel mai bine.


Reamintim că, în acest an, sunt montate decoraţiuni pe 10 bulevarde mari ale municipiului Constanţa. Sunt decoraţi stâlpii de iluminat, iar pe copaci au fost aşezate perdele luminoase, în timp ce străzile sunt traversate de şiruri de leduri. Pentru iluminatul festiv, primăria a împărţit achiziţia în trei contracte, iar societatea care a câştigat licitaţia deschisă este aceeaşi care a închiriat beculeţele şi în ultimii doi ani. Contractele prevăd închirierea, inclusiv montarea şi demontarea instalaţiilor de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă şi vizează trei zone ale oraşului: cele 10 mari bulevarde – aproximativ 900.000 euro, Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, acolo unde în fiecare an are loc Festivalul Iernii – 168.000 euro şi Piaţa Ovidiu cu ocazia Revelionului – 80.000 de euro. În total, administraţia constănţeană va plăti aproximativ 1,15 milioane de euro pentru împodobirea oraşului. Suma a rămas constantă în ultimii ani. Spre exemplu, în 2018 au fost cheltuiţi 1,22 milioane euro, în timp ce în 2017 administraţia locală a scos din buget 1,18 milioane de euro pentru închirierea beculeţelor.


Citeşte şi:

Iarna nu-i ca vara! Cât ne costă luminiţele de Crăciun din Constanţa? Totul despre firma abonată la bani publici (documente)

Cât costă luminile de sărbători în marile oraşe. Cât s-a cheltuit la Constanţa

Constanţa începe să strălucească Au apărut primele luminiţe pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (galerie foto+video)

Fotoreportaj Orăşelul Copiilor din Constanţa. Încă mai poţi face poze cu Moş Crăciun! (galerie foto)

Cum arată Ţara Piticilor din Parcul Tăbăcărie atunci când soarele apune (galerie foto)

Constanţa începe să strălucească! (fotoreportaj + video)

Luminiţele de Crăciun s-au aprins pe bulevardul Tomis (video)

Ghirlande şi în Poarta 6, şi în Viile Noi Constanţa, mai luminată, de Crăciun şi de Revelion (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii