Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţie de fotografii din comunitatea armeană (fotoreportaj)

ro

22 Oct, 2018 00:00 2873 Marime text
Ieri, la hotelul Ibis a avut loc o expoziţie de fotografii care înfăţişează viaţa comunităţii armeneşti. Imaginile au fost preluate în proporţie de 90% din arhiva personală a teatrologului Anaid Tavitian, dar şi a membrilor din comunitatea armeană.
 
Iniţiativa acestei expoziţii a fost a părintelui paroh Ter Oshakan Qahana Khachatryan, la acţiune contribuind şi membrii comunităţii care au donat aceste fotografii. Liviu Merdinian, preşedintele Uniunii Armenilor din Constanţa, a apreciat că fotografiile sunt bine realizate, pe canvas, şi că se vor păstra, având şi o calitate bună. Majoritatea imaginilor sunt furnizate de teatrologul Anaid Tavitian şi reprezintă o moştenire lăsată de mama sa, iar omul de teatru a dorit ca şi comunitatea armenească să se bucure şi să admire fotografii antologice de demult.
 
„Această frumoasă expoziţie ilustrează momente din viaţa comunităţii armene din Constanţa mai de demult, dar şi mai de aproape de noi“, a menționat Anaid Tavitian.
 
Fotografiile sunt grupate pe categorii. Se regăsesc imagini cu trupe de teatru, echipa de dansuri, trupa de estradă, coruri, fanfare, hramul bisericii de-a lungul anilor, momente din viaţa comunităţii, picnicuri, întâlniri, şcoala armeană, dar şi cea mai veche poză cu Madahul.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii