Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazinoul din Constanța, un etern „domn Lăzărescu“ plimbat între instituțiile statului (fotoreportaj)

ro

18 Sep, 2016 12:16 3146 Marime text
Cazinoul de pe malul mării nu mai este de mult timp doar o emblemă a Constanței, ci una națională. Edificiul a fost ridicat în 1909, sub supravegherea arhitectului de origine franco-elvețiană Daniel Renard. Construcția în stil Art Nouveau a fost inaugurată însă abia un an mai târziu, în 1910, iar retușuri a mai primit până în 1912, când a fost gata complet.


 
Ironic sau nu, presa vremii a criticat durata mare a lucrărilor, cât și rezultatul final...
 
O sută de ani mai târziu, iată că din nou curg râuri de cerneală despre starea deplorabilă în care a fost lăsat Cazinoul din Constanța, după căderea regimului Comunist din România.
 
Ani de-a rândul muncipalitatea, dar și autoritățile centrale au invocat lipsa banilor pentru căderea în dizgrație a acestui monument aparte. În ultimii șase ani, miniștrii cabinetelor care s-au perindat pe conducerea țării s-au bătut care mai de care cu cărăminda în piept că vor reda strălucirea acestui simbol al orașului de la malul mării.


 
Promisiuni peste promisiuni, campanii, licitații, iar cazinoul tot închis rămâne și se degradează pe zi ce trece sub presiunea naturii și a vremii. Noi am pășit recent în vechiul edificiu și vă oferim și dumneavoastră un fotoreportaj din interior. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii