Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilnic, un milion de dolari pentru securitatea lui Donald Trump

ro

22 Nov, 2016 18:50 1655 Marime text
Zilnic, autorităţile newyorkeze cheltuiesc un milion de dolari din bugetul metropolei pentru a asigura securitatea preşedintelui ales şi a familiei sale. Toate aceste costuri nu vor scădea dramatic după ce Donald Trump se mută la Casa Albă, având în vedere că soţia sa, Melania, a anunţat deja că va continua să locuiască în Manhattan, pentru ca fiul lor să nu fie transferat în mijlocul anului şcolar, transmite CNN.
 
Toate rudele apropiate preşedintelui ales locuiesc în metropola newyorkeză şi au dreptul la protecţia serviciilor secrete.

„Imperativul numărul unu este siguranţa şi securitatea. Îi datorăm asta preşedintelui ales, familiei şi echipei sale”, a declarat primarul newyorkez Bill de Blasio.

Fiecare preşedinte are dreptul de a beneficia de protecţia autorităţilor locale atunci când se întoarce în localitatea natală. Însă, protejarea miliardarului republican este deosebit de costisitoare având în vedere că acesta locuieşte în cel mai dens populat cartier din metropola New York. De exemplu, circulaţia a fost oprită vineri în tunelul Lincoln într-o oră de vârf, pentru a-i permite lui Donald Trump să plece din New York în New Jersey.

Foto: publika.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii