Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2. Alertă la Kiev! Un cunoscut jurnalist a fost omorât într-un atentat cu bombă. Era un critic al lui Putin

ro

20 Jul, 2016 12:10 2361 Marime text
În această dimineaţă, în jurul orei 8.00,  faimosul jurnalist  Pavel Sheremet din Kiev a murit în urma unei explozii a unei maşini. Până în acest moment autorul crimei nu este cunoscut, relatează pravda.com

Reprezentantul OSCE pentru libertatea de exprimare Dunja M'yatovych solicită într-o postare pe o reţea de socializare ca poliţia să-i pedepsească pe cei responsabili pentru uciderea jurnalistului.

"Asasinarea jurnalistului Pavel Sheremet este o crimă cinică şi neruşinată care vizează destabilizarea situației din țară. Este sfidător ceea ce s-a întâmplat.", a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne Ucrainean, Shevchenko.
Acesta şi-a exprimat condoleanţele pentru familia jurnalistului. 


UPDATE 2, ora 13:03
Biroul de Procaratură din Ucraina a anunţat că explozia maşinii a fost cauzată de o bombă montată de cineva, aşa cum se credea iniţial. 

UPDATE, ora 12:51
"Victima era bine cunoscută de către toţi și un jurnalist popular. Ministerul de Interne își exprimă condoleanțe familiei și  anunţă că MAI va aplica legea pentru dezvăluirea şi prinderea autorului infracţiunii.", a anunţat acesta. 


Despre faimosul jurnalist mort: Pavel Sheremt
Acesta a lucrat la Televiziunea Publică din Belarus. Din cauza conflictului cu regimul președintelui Lukașenko, a fost condamnat şi arestat, dar eliberat condiţionat câţiva ani mai târziu.  Sheremet s-a mutat după eliberare în Rusia, unde a lucrat pentru ORT. El a fost prezentatorul principal al programului de știri "Vremya". 


În ultimii cinci ani, Sheremet  a trăit în ucraina şi  a lucrat ca jurnalist la cunoscuta publicaţie cotidiană Adevărul ucrainean, dar a fost şi  prezentator la diferite  canale de televiziune și de radio. De menţionat că maşina în care a avut astăzi explozia, şi totodată atentatul cu bombă în care jurnalistul a murit, îi aparţinea directorului editorial al publicaţiei Adevărul ucrainean, notează pravda.com


Jurnalistul era cunoscut pentru criticile sale la adresa regimului Putin, dar şi un adevărat luptător pentru drepturile omului.  Acesta s-a născut la data de 28 noiembrie 1971. A impresionat prin materialele sale jurnalistice care au dus la un incident între Belarus şi Rusia în anul 1997, relatând abuzurile politice din Belarus.

În anul 2002, a fost distins de Organizaţia Europeană pentru Securitate şi Cooperare cu premiul pentru "Jurnalism şi democraţie".   Acesta a fost căsătorit şi a avut doi copii. 


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii