Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avion care participa la un exerciţiu militar în Hawaii s-a prăbuşit în largul coastei din Honolulu

ro

13 Dec, 2018 08:30 2008 Marime text
Un avion care participa la un exerciţiu militar în Hawaii s-a prăbuşit în largul coastei din Honolulu, informează Realitatea.net. 

Un pilot aparţinând Forţelor Aeriene din Hawaii se află în stare gravă după ce avionul său s-a prăbuşit miercuri în largul coastei din Honolulu în timpul unui exerciţiu militar, au declarat autorităţile americane, relatează Associated Press.

Pilotul avionului Hawker Hunter a ieşit în siguranţă din avion, a anunţat baza aeriană Pearl Harbor-Hickam. El a fost iniţial salvat de o barcă cu pânze privată şi transportat apoi la Garda de Coastă a SUA.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Honolulu, Dustin Malama, a declarat pilotul că în vârstă de 47 de ani prezenta traumatisme multiple şi a fost dus la un spital.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Aviaţiei Federale, Ian Gregor, a declarat că un avion Hawker Hunter s-a prăbuşit în ocean în jurul orei locale 14:25 după ce a decolat de pe aeroportul din Honolulu.

Pilotul a fost găsit la aproximativ 5 kilometri sud de Oahu, lângă Insula Nisipului din Honolulu, a declarat Paza de Coastă americană.

Pilotul participa la un exerciţiu militar numit Sentry Aloha, care a fost temporar suspendat după accident. Garda Naţională Aeriană din Hawaii găzduia exerciţiul, care a implicat aproximativ 800 de persooane şi 30 de avioane din nouă state.

Cauza prăbuşirii era în curs de investigare, au anunţat reprezentanţii armatei.

Sursa: Realitatea.net. 
sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii