Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turcia forează într-o nouă zonă în Marea Neagră

ro

05 Nov, 2020 15:42 1997 Marime text

Nava Fatih sub pavilion turcesc a început lucrările de foraj la o nouă locaţie din Marea Neagră, a anunţat joi ministrul turc al Energiei, Fatih Dönmez, informează cotidianul Sabah.

"Am început forajele la aura de sondă Türkali-1 după finalizarea lucrărilor pregătitoare. Forajele se vor întinde pe o perioadă de 75 de zile", a spus Fatih Dönmez într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

În luna august, aceeaşi navă Fatih a descoperit un câmp în Marea Neagră care ar conţine 405 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Locul unde au fost descoperite gazele naturale este perimetrul Tuna-1, amplasat la aproximativ 150 de kilometri de coasta Turciei, la intersecţia dintre frontierele maritime ale Bulgariei şi României cu apele teritoriale ale Turciei şi aproape de blocul Neptun din România, cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră din ultimele decenii.

Turcia intenţionează să înceapă să utilizeze aceste resurse încă din 2023. O sursă din apropierea acestui dosar a spus că autorităţile turce mizează pe livrări anuale de 15 miliarde metri cubi începând din 2025.

Sursa text: stiripesurse.ro
Sursa foto (cu rol ilustrativ) ZIUA de Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii