Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taiwan. Mii de oameni evacuaţi în urma taifunului

ro

11 Jul, 2018 07:26 1791 Marime text
Peste 2.000 de persoane au fost evacuate în Taiwan în aşteptarea taifunului Maria care ar urma să aducă ploi torenţiale pe insula din estul Chinei, unde sute de zboruri au fost anulate şi şcolile închise în mai multe oraşe, relatează AFP.

Maria se afla la 200 km est de oraşul de coastă Yilan, cu rafale de vânt de până la 173 km/h, în jurul orei locale 22.00 (14.00 GMT), a precizat serviciul meteorologic.

Impactul cel mai puternic al taifunului este aşteptat de marţi seară până miercuri dimineaţă, cu ploi torenţiale care ar putea atinge 500 mm în anumite zone, potrivit aceleiaşi surse.

Televiziunile locale au difuzat imagini cu soldaţi care merg din casă în casă într-o regiune muntoasă pentru a-i ajuta pe localnici să plece. Potrivit autorităţilor, peste 2.000 de persoane au fost evacuate.

"Le-am ordonat trupelor să fie pregătite" să aducă ajutoare, a scris preşedintele Tsai Ing-wen pe pagina sa de Facebook, cerându-le localnicilor "să se pregătească cât mai curând posibil" pentru sosirea taifunului.

Autorităţile au avertizat că ar putea exista inundaţii şi alunecări de teren.

Prim-ministrul taiwanez, William Lai, a făcut apel la autorităţi şi la locuitori "să dea dovadă de vigilenţă" cu prilejul primului taifun al sezonului din Taiwan. El le-a cerut locuitorilor să rămână în locuinţe şi să coopereze cu autorităţile însărcinate cu prevenţia.

Din precauţie, şcolile şi birourile au fost închise marţi după-amiază în opt oraşe, printre care şi Yilan, unde valurile puternice au început să se reverse pe ţărm, au precizat autorităţile.

În ceea ce priveşte transportul aerian, 175 de zboruri internaţionale şi 118 zboruri interne au fost anulate, potrivit centrului pentru situaţii de urgenţă.

Compania Cathay Pacific a anulat peste zece zboruri între Hong Kong şi Taipei şi altele între Hong Kong şi Okinawa marţi şi miercuri.

Autobuzele cu destinaţia Yilan nu mai circulau marţi seară şi anumite drumuri au fost închise din raţiuni de securitate. Trenurile cu destinaţia Hualien, un oraş de coastă, au fost anulate.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii