Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Islamic revendică atentatul de la Berlin

ro

20 Dec, 2016 23:04 1905 Marime text
Ministerul de interne german a calificat astăzi dimineață drept „atentat” carnagiul provocat în ajun de un camion care a intrat în plin într-o piață de Crăciun, ucigând 12 oameni și rănind aproape 50, transmite AFP. Suspectul de origine pakistaneză reținut de autoritățile germane după incidentul de luni a fost eliberat, a anunțat parchetul, citat de AFP. Gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul, informează Agerpres.

Gruparea Statul Islamic a revendicat atentatul de luni seara de la Berlin, a anunțat agenția Aamaq, apropiată grupării teroriste, informația fiind preluată de principalele agenții internaționale de presă.

DPA relatează că în textul revendicării se arată că autorul atacului din piața de Crăciun din Berlin a fost "un soldat al Statului Islamic" care a acționat ca urmare a chemării la atacuri asupra cetățenilor din statele coaliției ce combate gruparea.

Aamaq atribuie revendicarea unor "surse din cadrul serviciilor de securitate", mai indică DPA. Agenția germană arată că formulările sunt specifice modului în care Statul Islamic și-a atribuit atacuri comise anterior în Europa. Reuters subliniază că în revendicare atentatul de luni este descris drept "operațiunea din Berlin". Atacul comis luni în capitala Germaniei s-a soldat cu 12 morți și 48 de răniți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii