Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stare de asediu la Washington. S-au tras focuri de armă. Mesajul lui Biden

ro

07 Jan, 2021 00:06 2516 Marime text
  • Primarul din Washington DC a declarat stare de asediu de la ora locală 18.00.

Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari.

Sute dintre aceștia au ridicat şi au dat deoparte baricadele, strigând „Înainte !!” în timp ce alergau pe dealul unde se află clădirea unde își desfășoară lucrările Congresul SUA, relatează The New York Times, preluat de Romania Tv.

Mass-media din SUA a relatat că în clădirea Capitoliului au fost folosite gaze lacrimogene şi s-au tras focuri de armă. CNN transmite că o femeie a fost împuşcată în piept.

Joe Biden: Donald Trump să ceară încetarea asediului. E un atac la tot ce are mai sfânt America

Joe Biden i-a cerut lui Donald Trump să iasă public și să ceară încetarea asediului, subliniind că democrația trebuie apărată cu orice preț.

„Cu toții vedeți ceea ce văd și eu. În acest moment, democrația noastră e atacată fără precedent. Nu e nimic din ce am văzut în perioada modernă. E sufletul reprezentațiilor Ofițerii lucrează pentru inima republicii noastre, luptă pentru statul de drept așa cum nu am mai văzut. E un atac la tot ce are mai sfânt America. Scenele de haos de la Capitoliu nu reprezintă ceea ce suntem noi.
E un număr de extremiști care face aceste lucruri. E dezordine, e haos și trebuie să înceteze acum. Cer mulțimii să se retragă și să lase democrația să lucreze. M-ați auzit că am spus că întotdeauna contează vorbele unui președinte. Îi cer lui Donald Trump să intre acum în direct la televiziunea națională și să ceară încetarea acestui asediu. Să ataci Capitoliul, să spargi geamuri, să intri în birourile Senatului nu înseamnă un protest, înseamnă insurecție.
 
Sursa foto: Captura video Romania Tv
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dorel 07 Jan, 2021 07:28 Trump trebuie judecat și condamnat