Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate alegeri Chişinău Ion Ceban şi Andrei Năstase, în turul doi pentru funcţia de primar al Capitalei

ro

21 May, 2018 10:50 2170 Marime text
Locuitorii din Chişinău şi-au ales duminică, 20 mai, primarul general al Capitalei. Prezenţa la vot a fost una scăzută, doar 35,53% din numărul total de alegători exprimându-şi opţiunea electorală, adică 225.587 de cetăţeni.
 
Au fost numărate 100% din procesele verbale: Ion Ceban (PSRM) a obținut 41% din sufragii, iar Andrei Năstase (PPDA) - 32,1%.

Andrei Năstase a declarat că va încerca să convingă cât mai mulţi locuitori ai Chişinăului să-l voteze în turul doi, care va avea loc duminică, 3 iunie, pentru a face „schimbarea în bine a Capitalei, apoi a întregii ţări”.
 
Ion Ceban le-a mulţumit tuturor locuitorilor Chişinăului. De asemenea, Ceban l-a felicitat si pe Andrei Năstase pentru „un rezultat foarte bun” şi a subliniat că vrea în continuare să se axeze pe problemele Capitalei şi nu pe chestiuni politice şi geopolitice. „Sunt convins că rezultatul pe care l-am înregistrat este un vot de încredere, este un rezultat foarte mare, semnificativ, acest lucru arată că oamenii îşi doresc o schimbare şi sunt sigur că putem face acest lucru”, a afirmat socialistul.
 
Ceban i-a propus lui Năstase ca cei doi să aibă dezbateri zilnice, publice, pe subiecte ce ţin de problemele Chişinăului. Ion Ceban a mai notat că este gata să-i propună lui Andrei Năstase şi Silviei Radu funcţiile de viceprimar.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii