Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Război în Siria. Explozii la Damasc. Raiduri aeriene. Câți luptători au murit. Ce spun părțile implicate

ro

10 May, 2018 05:44 3043 Marime text
Puternice explozii au fost auzite joi dimineaţă în capitala Siriei, în timp ce avioane survolau masiv spaţiul aerian, a făcut cunoscut un corespondent al agenţiei France Presse aflat la Damasc, preluat de Agerpres.
 
La rândul său, agenţia oficială Sana a transmis că, în cursul nopţii de miercuri spre joi, "rachete israeliene au fost interceptate de apărarea antiaeriană şi doborâte una după alta".
 
Rachetele israeliene au fost lansate ca represalii la tiruri ca proiectile iraniene în direcţia Înălţimilor Golan ocupate de Israel, a declarat armata israeliană.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al acesteia, Jonathan Conricus, proiectilele au fost lansate la puţin timp după miezul (21.00 GMT, miercuri) de membri ai brigăzii iraniene al-Qods asupra primelor linii ale armatei israeliene pe Înălţimile Golan.
 
"Rachete israeliene au vizat poziţii ale regimului (sirian) şi aliaţilor săi în apropierea de oraşul Baas din sectorul Kuneitra", situat în partea neocupată de Israel a Înălţimilor Golan, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit căruia "deocamdată nu s-au înregistrat victime".
 
"În paralel, avioane israeliene efectuează raiduri în spaţiul aerian al Platoului Golan ocupat", a adăugat OSDO.
 
Marţi seară, lovituri atribuite Israelului au vizat deja un depozit de arme al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, în sectorul Kiswe, la sud de Damasc, a informat OSDO.
 
Loviturile nocturne din apropierea Damascului au ucis 15 luptători proregim străini, dintre care opt iranieni, potrivit sursei.
 
Aceste evenimente au intervenit într-un context de puternice tensiuni israeliano-iraniene în jurul scenei de război siriene ca urmare a mai multor operaţiuni atribuite armatei israeliene împotriva intereselor iraniene din Siria.
AGERPRES
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii