Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Război în Siria. Ce se întâmplă

ro

10 Feb, 2018 16:23 4400 Marime text
Armata israeliană a atacat 12 baze militare siriene şi iraniene din Siria în cadrul unei ofensive descrise de israelieni ca fiind „un atac la scară largă” şi care a venit ca urmare a unui schimb de tiruri după ce o dronă iraniană s-a infiltrat în spaţiul aerian al Israelului, scrie The Times of Israel, preluat de Agerpres.

„Avioanele israeliene de luptă au atacat Sistemul de Apărare Sirian şi alte baze iraniene din Siria. Douăsprezece ţinte, inclusiv trei baterii militare siriene şi patru baze militare ale Iranului din Siria au fost atacate” se arată într-un comunicat al Israelului.

Purtătorul de cuvânt al armatei, locotenentul-colonel Jonathan Conricus, a declarat că în timpul atacului, 15-20 rachete anti-aeriene siriene au fost lansate asupra avioanelor israeliene, fără să le lovească. Televiziunea de stat siriană a comunicat că forţele militare aeriene au răspuns unor raiduri israeliene.

Rachetele au declanşat alarme care au putut fi auzite în nordul Israelului.

„Sirienii şi iranienii se joacă cu focul”, a spus Conricus. „Suntem dispuşi să facem pe oricine ne atacă să plătească scump”, a adăugat el. De asemenea, Conricus a adăugat că „nu este în interesul nostru ca situaţia să escaladeze”.

Sursa foto: infoturism.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii