Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele SUA, Joe Biden, s-a adresat națiunii „Am fost la Kabul. La Kandahar. Vom sprijini poporul afgan prin diplomație, ajutor umanitar”

ro

17 Aug, 2021 00:04 3211 Marime text
  • Joe Biden s-a adresat, în această noapte, de la Casa Albă, americanilor, pe tema situației din Afganistan, care a revenit în mâinile talibanilor după 20 de ani.
Joe Biden a păstrat tăcerea până acum în faţa celei mai grave crize de la alegerea sa.

Joe Biden, președintele SUA:
  • Americanii nu pot și nu trebuie să moară într-un război în care forțele afgane nu pot să lupte pentru ele însele.
  • Am fost la Kabul, la Kandahar, m-am întâlnit cu oamenii, am vorbit cu liderii, am cunoscut situația la fața locului.
  • Vom contina să sprijinim poporul afgan prin diplomatie, ajutor umanitar, vom continua să vorbim pentru drepturile afganilor, femeilor și fetelor afgane în toată lumea.
  • În zilele următoare vom transporta mii de americani care au lucrat în Afganistan, îi vom sprijini pe aliații noștri. 2000 de afgani sunt deja eligibili pentru viză în SUA.
  • Vom termina cel mai lung război american după 20 de ani de vărsare de sânge. Un Afganistan sigur nu poate exista. Trebuie să fim onești.
  • Sunt foarte întristat de ceea ce vedem dar nu regret decizia de a pune capăt războiului în Afganistan.
  • Știu că decizia mea va fi criticată. Dar prefer să fiu criticat, decât să las această decizie pentru următorul președinte al SUA.
  • Pe străzile Kabului talibanii fac acum legea. Militanți înarmați patrulează străzile, controlează toate punctele de intrare în oraș și chiar Zona Verde, locul unde până ieri se aflau sediile ambasadelor și misiunii NATO dar care este acum un cartier părăsit.
Marțea trecută, Joe Biden şi-a apărat din nou decizia de a retrage ultimii soldaţi americani din Afganistanpână cel târziu la 31 august.

Peste 60 de ţări, printre care şi România, au semnat o declaraţie comună în care cer talibanilor să-i lase să plece pe cei care doresc să părăsească ţara.

Sursa foto: Captură video TVR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii