Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Japoniei anunţă că va fi impusă o nouă stare de urgenţă în regiunea Tokyo

ro

04 Jan, 2021 10:21 1560 Marime text


Premierul nipon Yoshihide Suga a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că executivul său preconizează să impună o nouă stare de urgenţă în regiunea capitalei Tokyo în faţa recrudescenţei contaminărilor cu noul tip de coronavirus, descriind drept "foarte severă" situaţia sanitară din Japonia, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.ro

Yoshihide Suga şi-a exprimat speranţa că Japonia ar putea începe campania de vaccinare la sfârşitul lui februarie, precizând că el va fi printre primii care se vor vaccina.

Îndemnând populaţia să evite ieşirile neesenţiale, Suga a declarat că guvernul său se pregăteşte să modifice legea, ca să poată sancţiona instituţiile ce nu respectă directivele de a-şi restrânge programul sau de a închide temporar. În acelaşi timp, el a promis măsuri de stimulare.

Cu toate acestea, premierul nipon a reafirmat angajamentul Japoniei de a organiza Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, amânate pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei, reiterând că organizarea lor ar fi "o dovadă că omenirea a învins virusul".

Yoshihide Suga, care i-a succedat în septembrie 2020 lui Shinzo Abe, ce a demisionat din motive de sănătate, se confruntă cu critici intense în legătură cu modul în care guvernul său a gestionat criza sanitară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii