Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ploaia torenţială din America Centrală a dus la moartea a cel puţin 12 persoane

ro

08 Oct, 2018 09:20 1652 Marime text
Ploile torenţiale care au afectat America Centrală provocând inundaţii şi alunecări de teren au făcut cel puţin 12 morţi în doar câteva zile, au informat duminică responsabili din domeniul serviciilor de urgenţă şi intervenţie din regiune, potrivit Reuters.

Cantităţile însemnate de precipitaţii care au căzut începând de joi au afectat, printre altele, Guatemala şi Costa Rica, şi au provocat o alunecare de teren în Honduras care a ucis doi copii şi pe mama acestora în timpul somnului, scrie Agerpres.ro.

Ploile au distrus clădiri şi recolte, iar mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru a merge în adăposturi temporare.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Honduras, iar 7.000 au fost nevoite să-şi evacueze locuinţele, potrivit autorităţilor locale. În Nicaragua, 23.000 de persoane au fost afectate, conform autorităţilor guvernamentale, iar un pescar şi-a pierdut viaţa după ce ambarcaţiunea în care se afla s-a răsturnat. Alte două persoane s-au înecat într-un râu.

În El Salvador, două persoane au murit, una după ce un copac a căzut peste autoturismul în care se afla, iar alte zece au fost rănite după prăbuşirea unui zid, potrivit şefului agenţiei pentru protecţie civilă din această ţară.

O persoană şi-a pierdut viaţa în Costa Rica, iar un copil a fost dat dispărut în Guatemala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii