Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru săptămâni de la invazia din Ucraina. Trupele ruse sunt „practic înghețate”

ro

24 Mar, 2022 20:12 1262 Marime text
Mariupol, Ucraina, foto: captură YouTube/ Український свідок

Pe cele mai multe secţiuni ale fronturilor deschise de Rusia după lansarea invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie trupele ruse nu mai au acum suficiente resurse pentru a continua înaintarea, a susţinut joi un consilier prezidenţial ucrainean. 

Fronturile sunt „practic îngheţate'' şi ofensiva rusă se află „practic într-un punct mort'', a spus consilierul Oleksii Arestovici, făcând referire la evaluări ale Statului Major al armatei ucrainene, el adăugând că nu înţelege cum unii şi-au putut imagina că armata rusă ar fi fost în stare să cucerească Kievul în trei zile.

Armata rusă se confruntă tot mai mult cu probleme legate de combustibil, raţii alimentare şi muniţii, „ocupantul este înfometat şi desculţ'', a mai susţinut acelaşi politician ucrainean, corectitudinea afirmaţiilor sale neputând fi verificată.

Totuşi, a adăugat el, atacurile ruse continuă în oraşul Izium din regiunea Harkov, în regiunea Doneţk în oraşele Marinca şi Mariupol şi lângă Herson. Pe alte fronturi, mai spune consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, ruşii au trecut de la ofensivă la defensivă.

La patru săptămâni de la începerea invaziei asupra Ucrainei, trupele ruse încă încearcă să realizeze o manevră de încercuire a Kievului, dar fără succes în faţa rezistenţei înverşunate a armatei ucrainene. 

Comandantul Districtului Militar Est al Rusiei, generalul Alexandr Şaiko, a inspectat joi trupele ruse aflate la circa 30 de kilometri de capitala ucraineană Kiev, din jurul căreia armata rusă a fost nevoită să dea înapoi în unele sectoare în faţa contraatacurilor ucrainene, scrie Agerpres.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii