Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre marinari, și un român Patru navigatori, răpiți într-un atac de piraterie în Golful Guineei

ro

30 Nov, 2020 17:34 2834 Marime text
  • Patru navigatori au fost răpiți în ultimul atac de piraterie din Golful Guineei care a implicat un tanc petrolier.

Apele maritime din vestul Africii ramân periculoase pentru navigație, transmite Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).

„Sindicatul Liber al Navigatorilor, în cor cu organizațiile navigatorilor din toată lumea reunite sub ITF, consideră că zona Golfului Guineea tebuie securizata cât mai urgent din acest punct de vedere.

Pirateria este un real pericol pentru navigatori si nu de putine ori aceste atacuri barbare au dus la pierderea vietii a mai multor navigatori, în ciuda faptului că aceste rapiri vizeaza direct un scop material, acela de a obține sume de bani din partea răpitorilor”, potrivit SLN.


Atacul tancului Agisilaos înregistrată în Insulele Marshall a fost raportat ieri seara, pe 29 noiembrie 2020, în timp ce aceasta se afla în mars, la 5 mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei și la 22 de mile marine la vest de Togo.

Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetățeni ruși, români și filipinezi.

Nava se află acum în siguranță cu restul echipajului la bord. Autoritățile au fost notificate.

Potrivit SLN, acesta este cel de-al 24-lea incident de răpire confirmat în apele Golfului Guineei în 2020, cu 122 de echipaje răpite de pe nave, arată datele din Dryad. Atacul este raportat în spatele unui șir de răpiri reușite în zonă în ultima lună.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii