Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO anunță consolidarea prezenţei militare în regiunea Mării Negre. Putin acuză presiuni din partea SUA asupra unor membri ai alianței

ro

22 Nov, 2016 09:32 1432 Marime text
Alianţa Nord-Atlantică contracarează acţiunile agresive ale Rusiei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat consolidarea prezenţei militare în regiunea Mării Negre, prin brigada multinaţională din România şi prin luarea de măsuri suplimentare în regiune. La rândul lui, preşedintele rus Vladimir Putin acuză Statele Unite că fac presiuni pentru ca ţări NATO să găzduiască sisteme antirachetă, informează B1 TV.
 
Toate acţiunile Alianţei Nord-Atlantice sunt defensive, proporţionate şi în conformitate deplină cu angajamentele internaţionale, a afirmat secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul Sesiunii plenare a Adunării Parlamentare NATO.
 
”Înainte de acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina, NATO nu avea planuri de a trimite trupe în partea de est a Alianţei. Scopul NATO este a preveni un conflict, nu de a provoca unul. Un atac împotriva unui aliat va fi considerat un atac împotriva tuturor. NATO va lua măsuri de consolidare a prezenţei în regiunea Mării Negre. Va exista o brigadă multinaţională coordonată de România. Şi elaborăm măsuri suplimentare la nivel aerian şi maritim”, a explicat Stoltenberg.
 
Alianţa Nord-Atlantică a aprobat, la summitul din luna iulie, un plan de consolidare a prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de militari în România, Polonia şi în ţările baltice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii