Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE- Printrei cei care au murit până acum în atentatul de la Nisa, nu au fost identificaţi români

ro

15 Jul, 2016 19:15 1649 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, până acum, nu au fost identificați cetățeni români printre persoanele care au murit în atacul de la Nisa, dar operațiunile de identificare nu s-au finalizat.

Potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa, reprezentanții Consulatului General al României la Marsilia au vizitat toate cele patru spitale din Nisa și spitalul din localitatea Frejus, care au primit în urgență cetățenii răniți în urma atacului.

"În urma întâlnirilor avute cu reprezentanții spitalelor, nu au fost identificați cetățeni români printre persoanele rănite, cu excepția celor doi cetățeni români internați, despre care MAE a informat anterior. Șeful oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat la Centrul pentru situații de urgență din Nisa, unitate care gestionează inclusiv situația decedaților, și la Centrul de primire și consiliere a familiilor. Reprezentanții celor două instituții au comunicat că, până în prezent, nu au fost identificați cetățeni români printre decedați. Precizăm, însă, că operațiunile de identificare a tuturor persoanelor decedate nu s-au finalizat", se arată în comunicatul MAE.

"Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate, (activ 24h/ 24h), preia apeluri telefonice din partea unor cetățeni români aflați la Nisa și din partea rudelor acestora și acordă asistența consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens", adaugă MAE.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii