Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incident naval în Portul Militar Constanţa. "Delfinul", lovit de fregata "Regina Maria"?

ro

06 Aug, 2016 15:41 8885 Marime text
Un incident naval a avut loc în urmă cu două zile, în Portul Militar Constanţa, informează România TV.

Potrivit televiziunii de ştiri, la întoarcerea din misiune a unei nave militare, în timpul manevrei de acostare, nava a "agăţat" uşor submarinul "Delfinul", care se află nemişcat în Portul Militar de ani de zile. Pagubele sunt minore au spus pentru RTV oficiali din Ministerul Apărării Naţionale.


Potrivit unor surse, submarinul "Delfinul" a fost lovit de fregata românească "Regina Maria", care s-a întors de la o misiune din Marea Neagră, unde a participat în cadrul grupării NATO SNMG-2, alături de fregata canadiană HMCS 339 Chrlottetown, cu elicopter ambarcat (nava comandant), și de fregata poloneză ORP General Tadeusz Kosciuszko. 

"Delfinul", avariat şi în trecut
Vă reamintim că nu este  pentru prima oară când submarinul "Delfinul" a fost implicat într-un incident naval. Cotidianul nostru relata în primăvara anului 2004 cum distrugătorul "Mărăşeşti", tot la întoarcerea dintr-o aplicaţie militară, a avariat uşor submarinul "Delfinul". La acea vreme, reprezentanţi ai Forţelor Navale Române au încercat să ţină departe evenimentul de urechile superiorilor.  În acest context, ne întrebăm dacă nu cumva submarinul "Delfinul" este urmărit de ghinion?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • emanuel 06 Aug, 2016 16:23 categoric, nu e urmarit de ghinion. sigur e urmarit de prostie...