Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendii devastatoare în Turcia. Imagini de coşmar din stațiunile preferate de români. Mii de oameni evacuați

ro

30 Jul, 2021 00:20 3197 Marime text
 
  • Staţiunile din sudul Turciei sunt devastate din cauza incendiilor de vegetaţie provocate de caniculă, potrivit Romania Tv.

Trei oameni au murit şi peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în cea de-a doua zi consecutivă în care autorităţile se luptă cu flăcările.

De asemenea, vacanţele turiştilor au fost stricate după ce mai multe hoteluri au fost evacuate.

Ieri după amiază, flăcările au ajuns în apropierea hotelurilor din Marmaris și, potrivit presei locale, acestea au fost evacuate, în timp ce pompierii au intervenit în forță pentru a ține sub control incendiul masiv.

Incendiu masiv și la Bodrum, cea mai exclusivistă stațiune a litoralului turcesc. Flăcările au ajuns la hoteluri și turiștii sunt evacuați.

Incendiul a izbucnit în zona forestieră de pe șoseaua Bodrum-Milas din Peninsula Pina, districtul Meșelik. Cetățenii care au văzut flăcările crescând din regiune au raportat situația la Centrul de Apel de Urgență 112.

Din cauza vântului puternic, flăcările s-au răspândit şi în Manavgat, oraş situat la o distanţă de 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, precum şi în satele din apropiere. Mai multe zone rezidenţiale au fost evacuate miercuri.
 
Sursa foto: Captură video RTV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii