Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grevă în Portul Constanţa. Ce vor sindicaliştii (galerie foto)

ro

20 Jul, 2016 12:27 3209 Marime text
Sindicatul Personalului Operativ SOCEP, organizație sindicală reprezentativă, afiliată la Federația Națională a Sindicatelor Portuare și Blocul Național Sindical a declanșat azi grevă generale la nivel de unitate pe termen nelimitat.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Coordonare al S.P.O. Socep, Ion Gherghina, greva generală va avea loc în intervalul orar 11.00 — 15.00 schimbul de zi și 20.00—24.00 schimbul de noapte, pe termen nelimitat, până la soluționarea revendicărilor rămase în divergență.

 Oamemii au solicitat  majorare salarială şi includerea sindicatului SOCEP, însă conducerea din port nu este de acord. 
La SOCEP sunt angajaţi aproximativ 400 de persoane, iar cel mai mic salariu este de 1.250 de lei, spune liderul Ion Gherghina.

"Greva generală se declanșează ca urmare a nesoluționării revendicărilor formulate de către salariații membri de sindicat, în speță păstrarea contractului colectiv de muncă cu toate drepturile existente, câștigate în decursul anilor prin negociere directă administrație - sindicat, precum și obținerea unei creșteri salariale colective în baza profitului obținut la a cărui realizare au contribuit în mod nemijlocit toți salariații societății”, spun reprezentanții sindicatului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii