Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greenpeace a cerut inițierea unei investigații internaționale Posibil accident nuclear în Europa. Radioactivitatea este în creștere

ro

21 Nov, 2017 21:35 2299 Marime text
Organizaţia ecologistă Greenpeace solicită lansarea unei investigaţii privind o posibilă încercare de ascundere a unui accident nuclear, în contextul depistării unor concentraţii mari de particule radioactive în Europa, dar Rusia a negat acuzaţiile că ar fi la originea incidentului, relatează România TV.

Un nor de particule radioactive depistat în Europa în ultimele săptămâni indică producerea unui accident nuclear în Rusia sau în Kazahstan spre sfârşitul lunii septembrie, conform Institutului francez pentru Securitate Nucleară (IRSN).

Autorităţile ruse au negat că ar fi la originea incidentului atomic, deşi Agenţia meteorologică rusă a confirmat depistarea unor particule radioactive în concentraţii de sute de ori mai mari decât limitele admise.

În acest context, organizaţia ecologistă Greenpeace a cerut iniţierea unei investigaţii internaţionale privind o posibilă încercare de ascundere a unui accident nuclear.

Sursă foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii