Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţii navale rusești în Marea Neagră. Care este tematica aplicaţiei. Ce sisteme de rachetă sunt folosite

ro

24 Apr, 2018 10:12 1856 Marime text
O serie de exerciţii militare au fost începute de Rusia în Crimeea, în cadrul cărora militarii simulează acţiuni de 'identificare a navelor unui inamic convenţional', informează postul Radio Svoboda, citând un comunicat al Flotei Rusiei din Marea Neagră, potrivit ziarului Zerkako nedeli.
 
Potrivit Flotei Rusiei din Marea Neagră la aceste exerciţii vor fi implicate sisteme de rachete de coastă. De asemenea, în Peninsula Crimeea sunt instalate baterii de rachete 'Bastion' şi 'Ball'.
 
Sistemul 'Bastion' este destinat acoperirii coastei pe o distanţă de până la 600 km. Sistemul 'Ball' este echipat cu rachete X-35 şi este capabil să distrugă ţinte la o distanţă de până la 120 km - atât ziua, cât şi noaptea - în orice fel de condiţii meteorologice.
 
Aceeași sursă transmite că a doua etapă a exerciţiului prevede desfăşurarea sistemelor de rachete pe teren şi schimbarea poziţiilor de foc. Etapa finală a actualelor aplicaţii tactice vizează identificarea ţintelor navale de suprafaţă şi transmiterea informaţiilor la punctul de comandă.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii