Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Eveniment istoric azi pentru Moldova

ro

04 Mar, 2015 11:13 1937 Marime text
Momentul istoric pentru Moldova! Evenimentul a fost aşteptat de mulţi şi are drept scop reducerea dependenţei Republicii Moldova de gazele naturale furnizate de gigantul rus Gazprom.

Astfel, pe 4 martie, Ministerul Economiei anunţă că va avea loc demararea oficială a livrării a gazelor naturale prin gazoductul Iași – Ungheni.

Evenimentul va începe la ora 11:00 și avea loc în satul Zagarancea, raionul Ungheni, la platforma C a gazoductului Iași – Ungheni.

PUBLIKA.MD aminteşte că recent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit tariful de transport. Astfel, Întreprinderea de Stat "Vestmoldtransgaz" urmează să transporte gazele naturale cu 20 de lei și 90 de bani pentru o mie de metri cubi. România și Moldova au semnat contractul de achiziție a gazelor la sfârșitul anului trecut.

Livrarea se face prin gazoductul Iași-Ungheni, inaugurat în august 2014. Construcția acestuia a costat peste 26 de milioane de euro, dintre care șapte milioane au fost alocați de Uniunea Europeană.

Conducta, cu o lungime de 43 de kilometri urmează să reducă dependenţa Moldovei de gazele ruseşti. Proiectul gazoductului urmează a fi extins în viitor până la Chişinău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii