Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur puternic în Chile. Mii de case au rămas fără curent electric. S-au înregistrat şi decese

ro

20 Jan, 2019 13:18 1665 Marime text
Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe Richter a lovit sâmbătă seară regiunea de centru-nord a Chile, potrivit autorităţilor, care au eliminat eventualitatea unui tsunami, relatează AFP.

Centrul naţional de seismologie a informat că mişcarea telurică s-a produs sâmbătă, la ora locală 22:33 (duminică, 01:33 GMT), la "32 de kilometri nord-vest de Tongoy", un oraş situat la circa 430 de kilometri nord de Santiago de Chile, a anunţat Serviciului naţional pentru situaţii de urgenţă.

Două persoane în vârstă, un bărbat şi o femeie, au decedat în urma unei crize cardiace la Coquimbo, în apropiere de epicentrul seismului, o regiune de coastă aflată la nord de capitala Santiago, au informat surse ale poliţiei.

Autorităţile locale au semnalat şi căderi de pietre pe unele şosele naţionale.

Mii de case au rămas fără curent electric, ceea ce denotă puterea seismului, a declarat Ricardo Toro, un responsabil al Serviciului naţional pentru situaţii de urgenţă.

Seismul, produs la o adâncime de 50,1 kilometri, a fost resimţit în cinci regiuni, în principal la Coquimbo, Valparaiso, Atacama, Regiunea Metropolitană Santiago şi Libertador General Bernardo O'Higgins.

Sursă: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii