Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremur de magnitudinea de 7,8 grade. Turiştii aşteaptă să fie evacuaţi

ro

15 Nov, 2016 07:55 2389 Marime text
Forțele de salvare din Noua Zeelanda, ajutate de o navă a marinei și mai multe elicoptere, au fost mobilizate pentru a evacua aproape o mie de turiști, blocați în zona afectată de seismul de magnitudinea de 7,8 grade, care a provocat moartea a două persoane și pagube importante, relatează AFP, citat de România TV.

HMNZS Canterbury, nava marinei neo-zeelandeze, a plecat din Auckland urmând să ajungă miercuri dimineață (ora locală) la Kaikoura, în Insula de Sud pentru a evacua circa 500 de turiști. Alunecări mari de teren provocate de seism au blocat căile ferate care duc spre Kaikoura.

În această localitate de aproximativ 2.000 de locuitori, situată la 90 de kilometri nord de Christchurch, se află între 600 și 1.000 de turiști veniți să admire balenele.

Patru elicoptere militare au început deja să evacueze turiștii în mici grupuri marți dimineață iar un avion Hercules C-103 este gata să intervină pentru a participa la acțiunile de salvare.

Potrivit postului Radio New Zealand, aproape 50 de elicoptere civile participă la misiunile de salvare și de evacuare a turiștilor care s-au refugiat pe stadioanele de rugby din oraș.

Intemperiile îngreunează operațiunile de ajutorare, dar drumurile au început să devină practicabile iar curentul electric a fost restabilit în zonele din regiunea Kaikoura, cea mai afectată de seism.

Peste 800 de replici, dintre care unele cu magnitudinea de peste 6 grade au îngreunat misiunile forțelor de salvare, notează AFP.


Sursa foto: psnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii