Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta situația din Siria

ro

29 Nov, 2016 21:17 1370 Marime text
Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniunea de urgență pe tema ofensivei armatei siriene în estul orașului Alep, informează AFP citată de Agerpres.

Reuniunea va avea loc marți sau miercuri la New York, a declarat ambasadorul francez la ONU, François Delattre. Diplomatul a precizat că Franța face eforturi, alături de președinția senegaleză a forului, pentru convocarea cât mai rapidă a acestei reuniuni.

"Azi sau mâine, cel târziu, cred că va avea loc ședința", a declarat și ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft, pentru AFP, subliniind că Londra susține solicitarea Franței.

Ambasadorul Delattre a spus că, în condițiile în care estimările ONU arată că 16.000 de civili au părăsit deja zona de est a Alepului, "Franța și partenerii săi nu pot asista în liniște la ce ar putea fi cea mai cruntă masacrare a civililor de la Al Doilea Război Mondial încoace".

Ambasadorul britanic la ONU le-a cerut regimului de la Damasc și Rusiei să înceteze bombardamentele și să permită accesul convoaielor umanitare. Diplomatul a spus că ONU "a spus la punct un plan pentru ca localnicii din estul Alepului să poată primi ajutoare și pentru ca răniții de aici să fie evacuați" și că opoziția a acceptat acest plan. "Prin urmare, cer Rusiei să facă în așa fel încât și regimul Sirian să îl accepte", a declarat Matthew Rycroft.

Armata siriană a preluat, zilele trecute, controlul asupra unui cartier-cheie din estul Alepului, zonă aflată încă din 2012 sub controlul rebelilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii