Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Republica Moldova, criticată la întrunirea anuală a OSCE

ro

25 Sep, 2015 09:45 1894 Marime text
Partidele proeuropene din Republica Moldova sunt adevăratele surse de corupţie din ţară, iar oligarhii dau indicaţii judecătorilor după bunul lor plac. Afirmaţia a fost făcută în cadrul şedinţei anuale de la Varşovia a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, de către un participant la întrunire. La sesiunea dedicată independenţei judiciare, care a întrunit judecători, procurori şi reprezentanţi ai societăţii civile din statele membre ale OSCE, a fost discutat inclusiv scandalul dispariţiei unui miliard de dolari din băncile din Moldova. 

În cadrul sesiunii de la Varşovia, judecătorii, procurorii şi reprezentanţii mediului academic din mai multe state-membre ale OSCE au susţinut că independenţa şi integritatea judecătorilor este un element crucial în funcţionalitatea unui stat. În acest sens, Republica Moldova a fost criticată pentru proasta investigare a actelor de corupţie, în special a cazului dispariţiei unui miliard de dolari de la trei bănci din ţară.

Cei trei politicieni moldoveni vizaţi nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie. Flagelul corupţiei din Moldova este endemic, iar politicienii care contribuie la acest lucru sunt protejaţi de justiţie a continuat acelaşi vorbitor, membru al unei fundaţii de cercetare în democraţie.

Întrunirea anuală a OSCE de la Varşovia, privind implementarea dimensiunii umane se desfăşoară în perioada 21 septembrie - 2 octombrie. În aceste 2 săptămâni, reprezentanţii statelor-membre ale OSCE discută cele mai stringente probleme ce ţin de încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii