Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md O nouă manifestaţie de amploare în capitala Republicii Moldova. Mii de oameni protestează

ro

13 Sep, 2015 14:15 2922 Marime text
În Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chisinau a început protestul Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”. La această oră s-au adunat deja câteva mii de oameni. Manifestaţii ascultă cântece patriotice, fiind nelipsite ca deobicei piesele regretaţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.

O coloană de veterani s-a alăturat protestului, aceştia fiind întâmpinaţi cu aplauze. Oamenii s-au alăturat manifestanţilor care de şapte nopţi trăiesc în corturi în faţa guvernului, în „Oraşul Demnităţii şi Adevărului. Ferm hotărâţi să reziste până la capăt, manifestanţii au dormit în corturi, în ciuda timpului răcoros de afară.  

Protestul are loc în contextul în care, timp de o săptămână, guvernanţii au rămas indiferenţi la revendicările din Proclamaţia Marii Adunări Naţionale de pe 6 septembrie, votată de 100 de mii de oameni. Precizăm că pe 6 septembrie, peste 100.000 de oameni au venit în centrul capitalei pentru a-şi cere ţara înapoi, au scandat lozinci împotriva oligarhilor şi au solicitat demisia guvernării.


„Vrem un viitor decent la noi acasă. Vrem să-i vedem la puşcărie Plahotniuc, Filat, Shor, Drăguţanu!”. Sunt mesajele mai multor tineri care au susţinut discusuri la tribuna din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Mulţi dintre ei sunt locatari permanenţi ai Orăşelului Demnităţii.



„Trebuie să punem punct. Să scoatem poporul de sub oligarhie. Noi trebuie să facem regulă. Ne luăm ţara înapoi. Vreau să-i văd la puşcărie Plahotniuc, Filat, Shor, Drăguţanu. La puşcărie!”, a menţionat Ruslan Verbiţchi. 

„Vrem să trăim acasă! Vrem ţara înapoi!”, a adăugat Vera Baciu. „Locuiesc în oraşul demnităţii, pentru că îmi iubesc ţara”, a spus şi Tatiana Duţa. „Noi tinerii Moldovei suntem viitorul ţării. Trebuie să avem grijă de bunei. Vreau să mă întorc acasă. Doar noi tinerii, cei care am adus această guvernare la 7 aprilie, tot noi o vom da jos”, a spus un alt tânăr.

„Bravo tineri, pentru cei care au stat în corturi. Pe frig, pe ploaie şi au luptat pentru viitorul fiecărui cetăţean care se află acum acasă. În aceste clipe se scrie istorie. Vrem un viitor decent la noi acasă”, a declarat reprezentantul Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Dinu Plângău.

„Bravo tuturor celor care s-au deşteptat şi au înţeles că doar prin unitate putem să-i dăm jos pe cei de la guvernare”, a adăugat Liviu Vovc, un alt reprezentant al Platformei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii