Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CEDO Portugalia, condamnată pentru condițiile din închisori, în urma plângerii unui român

ro

03 Dec, 2019 19:42 2120 Marime text
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a luat marţi în vizor situaţia din închisorile Portugaliei, cerând Lisabonei să ia măsuri pentru ca deţinuţii să poată beneficia de condiţii de detenţie "conforme" standardelor europene privind drepturile omului, informează AFP, potrivit Agerpres.

Statul portughez va trebui să "preconizeze adoptarea de măsuri generale (...) pentru ca deţinuţii să poată beneficia de condiţii de detenţie conforme articolului 3 al Convenţiei" europene a drepturilor omului, care interzice "tratamentele inumane şi degradante", subliniază instituţia paneuropeană într-un comunicat.

Aceste recomandări au fost formulate într-o hotărâre emisă marţi de Curtea cu sediul la Strasbourg, pe marginea plângerii formulate de un cetăţean român cu privire la condiţiile de detenţie din două închisori portugheze. Arestat în 2012 şi condamnat la şapte ani de detenţie pentru furt şi activitate criminală organizată, acesta se plângea de "celulele suprapopulate, lipsa de igienă şi de încălzire, precum şi de lipsa de salubritate", potrivit comunicatului.

În decizia sa, CEDO conchide că au avut loc "mai multe încălcări ale articolului 3" din Convenţie în cazul acestui cetăţean român, care a fost supus unor "tratamente inumane şi degradante" în timpul încarcerării sale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii