Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Albă Constituția protejează libertatea de exprimare, chiar dacă e vorba despre arderea unui drapel

ro

29 Nov, 2016 23:19 1434 Marime text
Casa Albă a amintit marți că libertatea de expresie este garantată de Constituția Statelor Unite, după ce președintele ales Donald Trump a afirmat pe Twitter că ar retrage cetățenia americană pentru cei care ard steagul SUA, informează AFP, citat de Agerpres.

"Nimeni nu ar trebui să aibă dreptul de a arde drapelul american. Dacă unii fac acest lucru, ar trebui să suporte consecințele, poate chiar să li se retragă cetățenia sau să fie închiși!" a afirmat Trump. 

Întrebat despre această poziție a lui Trump, purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama, Josh Earnest, a subliniat că "libertatea de a ne exprima așa cum dorim" este garantată de Constituție.

"Numeroși americani, marea majoritate a americanilor, printre care mă aflu și eu, consideră că a arde un drapel este o ofensă, dar avem responsabilitatea, ca și țară, de a proteja drepturile care sunt prevăzute de Constituție", a afirmat el.

Subliniind că există un puternic consens politic în SUA cu privire la protejarea acestui drept, Earnest a subliniat că el se aplică și celor care pot să spună tot ce le trece prin cap pe Twitter.

Sesizată cu privire la acest dosar, Curtea Supremă a SUA a decis că arderea unui drapel american este permisă în numele libertății de exprimare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii