Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canada Poliția cere o lege care să-i permită să obțină parolele de acces pe internet

ro

17 Aug, 2016 08:02 1340 Marime text
Asociația șefilor departamentelor de poliție din Canada (ACCP) a cerut Executivului condus de Justin Trudeau adoptarea unei legi care să-l forțeze pe un individ să dezvăluie o cheie de criptare sau o parolă de acces pe internet, relatează Agerpres.
 
Reuniți într-o adunare generală, responsabilii forțelor de poliție municipale, provinciale sau federale au adoptat această rezoluție, care cere "măsuri legislative rezonabile în contextul implicațiilor criptării și a protejării cu parolă a aparatelor electronice".
 
ACCP cere, de asemenea, Guvernului federal, "să determine un mijloc legislativ care să le permită organismelor de securitate publică și de aplicare a legii, în urma unei autorizații judiciare, să-l constrângă pe deținătorul unei chei de criptare sau a unei parole să le dezvăluie forțelor de ordine", indică un comunicat citat de AFP.
 
Deși Guvernul conservator precedent a adoptat în mai 2015 o lege antiterorism controversată, un internaut poate în continuare să refuze să furnizeze parolele.
 
Curtea supremă a statuat, de altfel, în iunie 2014 că anonimatul pe internet constituie un drept și că poliția trebuie să posede un mandat judiciar pentru a solicita furnizorilor de acces la internet informații privind unii dintre clienții lor.
 
Obținerea de către forțele de ordine a unor informații personale privind un abonat "constituie o razie sau o percheziție", a estimat cea mai înaltă instanță.
 
Guvernul liberal al lui Justin Trudeau nu a reacționat încă la solicitarea șefilor de departamente din poliție, dar, înainte de a fi ales, prim-ministrul s-a angajat să amendeze legea antiteroristă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii