Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avion cu pasageri s-a prăbuşit imediat după decolare. Unde a avut loc nefericitul eveniment aviatic

ro

29 Oct, 2018 05:37 2832 Marime text
Un avion de pasageri operat de compania indoneziană low-cost Lion Air s-a prăbuşit la câteva minute după decolarea de pe aeroportul internaţional din Jakarta cu destinaţia Pangkal Pinang, a declarat luni un oficial al serviciilor de salvare, relatează dpa şi Reuters, preluate de Agerpres.
 
Avionul a dispărut în apropiere de Karawang în provincia Java de Vest, a declarat Yusuf Latif, un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale de căutare şi salvare.
 
"S-a confirmat că avionul s-a prăbuşit", a declarat Yusuf Latif, potrivit Reuters.
 
Avionul a pierdut contactul la 13 minute după decolare, potrivit acestui oficial. Avionul era un Boeing 737 MAX 8, conform serviciului de monitorizare aeriană Flightradar 24.

Conform sursei citate, după decolare avionul s-a înscris pe o traiectorie spre sud-vest, apoi a virat la sud şi din nou spre nord-est, pentru ca semnalul său să se întrerupă brusc deasupra Mării Java, nu departe de coastă.

Se pare ca la bord erau aproximativ 180 de persoane.

"Nu putem furniza niciun comentariu în acest moment. Încercăm să adunăm toate datele şi informaţiile", a declarat Edward Sirait, CEO al
Lion Air Group.

Latif a mai declarat că o echipă de salvare a fost trimisă în apele din largul Karawang după apariţia unor informaţii potrivit cărora echipajul unui remorcher a văzut avionul prăbuşindu-se.

Avionul a decolat de pe aeroportul Soekarno-Hatta la ora locală 06.20 şi urma să aterizeze la Pangkal Pinang, un oraş de pe insula Bangka, o oră mai târziu.
 
AGERPRES
 
Sursa foto: Agerpres Via Lion Air Group/Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii