Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Austria va bloca negocierile cu Turcia pentru aderarea la UE

ro

10 Dec, 2016 20:39 1896 Marime text
Austria va bloca negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană din cauza nerespectării repetate a drepturilor omului de către guvernul de la Ankara, a anunțat astăzi ministrul austriac de externe Sebastian Kurz, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Miniștrii de externe ai țărilor membre UE se vor întâlni marți la Bruxelles pentru a discuta cu vor proceda în privința Turciei, însă această decizie cere unanimitate.

UE ar trebuie să suspende negocierile de aderare, mai ales că Parlamentul European a cerut acest lucru printr-o rezoluție adoptată în plen.

"Oameni care au păreri diferite sunt intimidați, politicieni de opoziției sunt arestați, vor să introducă pedeapsa cu moartea. Avem nevoie de o reacția clară din partea UE", a spus ministrul conservator.

Kurz a mai spus că poziția Austriei este coordonată cu cea a Bulgariei și a Olandei.

Ministrul de externe austriac a mai spus că UE nu ar trebui să se teamă că încetarea negocierilor va dăuna acordului cu privire la criza migrației.

"Dacă lăsăm Turcia să facă tot ce vrea din cauza acordului cu privire la refugiați și dacă ne prefacem că nu vedem, vom deveni în mod periculos dependenți de Turcia", a spus Kurz.


Sursa foto: europeanwesternbalkans-ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii