Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie pentru Republica Libaneză. Ce spune Ministerul Afacerilor Externe

ro

06 May, 2018 08:31 1261 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Libaneză că, în contextul organizării, la data de 6 mai 2018, de alegeri parlamentare este de așteptat să se desfășoare manifestații publice în jurul secțiilor de votare, în apropierea unor sedii ale unor partide politice ori în unele locuri publice.

Există posibilitatea ca manifestațiile să devină violente sau ca participanții să tragă focuri de armă în aer, pentru a celebra momentul.

Cetățenilor români care călătoresc în Republica Libaneză în perioada următoare li se recomandă să urmărească constant mass media locale pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunță demonstrațiile, cât și referitor la alte evoluții, să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestații, să evite asemenea adunări, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel și să își programeze călătoriile pe teritoriul libanez ținând cont de eventualele blocaje rutiere.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Libaneză: +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Beirut: + 96176775503.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://beirut.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii