Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentat cu maşină-capcană lângă o secție de poliție. Cel puţin trei morţi şi 40 de răniţi

ro

18 Aug, 2016 07:52 1546 Marime text
Cel puțin trei oameni au murit, în timp ce alți 40 au fost răniți, aseară, în explozia unei mașini-capcană în apropierea unui post de poliție din provincia estică Van, în apropierea frontierei cu Iranul, informează postul de stat TRT, citându-l pe guvernatorul local, relatează Reuters.
 
Potrivit TRT, care citează un comunicat al guvernului local, postul de poliție găzduia și dormitoare pentru polițiști. Nu se știe până în prezent câți polițiști și câți civili se află printre morți și răniți.
 
Prim-ministrul Binali Yildirim a confirmat în timpul unei apariții în direct la televiziunea națională că a avut loc un atac asupra unui post de poliție din provincia Van, însă nu a furnizat alte detalii.
 
Nu se știe cine se află în spatele atacului, dar militanții kurzi lovesc frecvent posturi de poliție și alte spații ale forțelor de securitate cu mașini-capcană, notează Reuters.
 
Zona de sud-est a Turciei majoritar kurdă este zguduită de violențe după ce un armistițiu încheiat în urmă cu doi ani și jumătate de statul turc cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan a încetat să mai fie respectat în iulie, anul trecut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii