Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Atac al SUA împotriva unei baze aeriene din Siria în acestă dimineață

ro

07 Apr, 2017 06:26 2168 Marime text
SUA a efectuat un atac cu rachete împotriva unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul cu arme chimice din orașul orașul Khan Shaykhun.

Pentagonul a precizat că atacul a avut loc la ora siriană 04:40 (01:40 GMT), când 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei Militare aflate în estul Mediteranei, relatează BBC.

Operațiunea militară a fost dispusă de Pentagon la ordinul președintelui Donald Trump.

Acesta a afirmat, la scurt timp după atacul chimic din Siria, că și-a schimbat atitudinea cu privire la Siria, în urma atacului chimic din orașul Khan Shaykhun, în care și-au pierdut viața copii, chiar și bebeluși, a spus președintele Trump - relaetează ziarele americane The New York Times, USA Today, Washington Post. 

UPDATE:
Armata SUA a informat forțele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene și nu a vizat acele secțiuni ale obiectivului unde rușii erau considerați a fi prezenți, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, capitanul Jeff Davis, citat vineri dimineață de Reuters.

Rusia a eșuat în privința responsabilităților sale în Siria, a acuzat joi (ora locala) secretarul de Stat american, Rex Tillerson, dar a fost avertizată în avans de lovitura americană asupra unei baze siriene pentru a evita ca militarii săi de pe teren sa fie afectați, transmite AFP.

Sursa foto: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii